Krisztus Szeretete Egyház Békéscsabai Gyülekezete

AZ ELMÉLETI TUDÁS NEM EGYENLŐ A HITTEL

Sok ember ismer igéket, történeteket, fejezeteket a Bibliából, de pusztán a tény, hogy tudsz valamiről, nem jelenti azt, hogy hiszel is benne.

Tudni valamit és hinni valamit, nem ugyanaz. Fújhatod kívülről a Bibliát, miközben semmi valósága nincs annak az életedben, mert nem hittel ragadod meg, pusztán csak ismereted van arról.

Nem az ismeret lesz az, ami által megtapasztalod a Bibliában leírtakat. Mert hiába tudsz valamiről, ha nem hiszel benne. Ha nálad csak a tudás van meg, miközben a hit hiányzik, akkor te egy elméleti hívő vagy, aki fejben ott van, de a lényeget soha nem tapasztalja meg, amíg nem kezd el hinni.

Soha nem fogsz vízen járni, amíg nem mersz kilépni a csónakból. Péternek azt mondta Jézus mikor az vízen szeretett volna járni, hogy: Jöjj!

Péter megtudta mi Jézus akarata, és nem sokkal később azt is látjuk, hogy hitt is abban, mert kilépett a csónakból és meglépte a lehetetlent. Hiába tudod mit mond számodra az Írás, de ha nem cselekszel hittel aszerint, akkor semmi megtapasztalásod nem lesz afelől.

Soha ne elégedj meg azzal a hívő élettel, hogy tudsz dolgokat. Mindig arra törekedj, hogy cselekedd is meg hit által. 
Amíg ezt nem teszed meg,addig a középszerű hívő életből soha nem fogsz tudni kilépni a rendkívülibe.

Forrás: H.István facebook