Krisztus Szeretete Egyház Békéscsabai Gyülekezete

Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól

Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól

A Szent Szellemmel való betöltekezés nem azt jelenti, hogy szuperszellemivé válsz, és hogy az életed hátralevő részében már csak arra kell ügyelned, nehogy ebből a különleges szentségből kiess, és ezáltal alkalmatlanná válj Isten Szellemére. A Szentírás azt mondja, hogy amikor gyenge vagy, akkor vagy alkalmas – mert Isten ereje a gyengék számára adatik. Az ő ereje ?erőtlenség által végeztetik el? (2 Kor 12:9).

A Szent Szellem teljességére van szükséged. Ha megtértél, újjászülettél és Jézus vére megtisztított, akkor megvan mindened, ami alkalmassá tesz a Szellemmel való betöltekezésre. Jézus Krisztus vére megtisztít minket MINDEN bűntől. Ne hagyd, hogy félrevezessenek! A ?minden? nem azt jelenti, hogy ?néhány? bűntől, hanem azt, hogy az összes elkövetett bűnünk minden szennyétől, minden foltjától, minden mocskos pecsétjétől – Jézus vére ragyogóan tisztává és fehérre mossa az életünket! Krisztusban igazakká váltunk, és ennél soha nem válhatunk igazabbá, szentebbé és alkalmasabbá.

A Szent Szellem erejét se kemény munkával, se buzgó imádsággal nem lehet felerősíteni, vagy lehozni, előállítani vagy létrehozni. Ne úgy képzeld el a Szent Szellemet, mint aki a háttérben kivárja, amíg előbb jól kiizzadsz a szolgálatban, és aztán nagy kegyesen adja az erejét. Jézus azt mondja: ?Kérjetek és adatik néktek… Mert aki kér, mind kap? (Máté 7:7-8). Mi sem egyszerűbb ennél!

Istennek csak ajándékai vannak. Tőle nem lehet venni semmit. Nála nincs alkudozás az árról, és nyugodtan elfelejtheted a tárgyalásokat, és a kompromisszumos megállapodásokat. Ő csak ajándékoz, mi pedig csak egy dolgot tehetünk – elfogadjuk, amit ad. Semmit nem kér tőlünk cserébe. Ilyen a mi Istenünk! Legyetek áldottak! REINHARD BONNKE

 

A Biblia azt tanítja, hogy az ördög olyan, mint egy ordító oroszlán (1 Péter 5:8). A sötétben rejtőzik, és próbálja megrettenteni Isten gyermekeit az ordításaival. Azonban ha felkapcsolod Isten Igéje lámpáját, meglátod, hogy nincs semmiféle oroszlán. Csak egy egér nagy mikrofonnal! Érted? REINHARD BONNKE

Még többért nézzd meg a facebookoldalt.

Vagy a weboldalt:  http://hu.cfan.org/